Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- Ongeveer 250 g vers seizoensfruit bijv. aardbeien, blauwe bessen, frambozen
- 250 g mascarpone
- 40 g poedersuiker
- 100 g slagroom
- Sap en geraspte schil van 1 biologische citroen
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
- Bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd het bladerdeeg in een even aantal kleine driehoeken.
- Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de afgebakken driehoeken afkoelen.
- Meng mascarpone, poedersuiker, slagroom en citroensap in een spuitzak en laat deze enkele minuten in de koelkast rusten.
- Spuit de vulling op de bladerdeegbodems, decoreer met vers fruit en leg het bladerdeegdeksel erbovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Door het toevoegen van citroenrasp krijgt het dessert een zomers tintje.
Voor een extra decoratieve touch kan het gerechtje worden afgewerkt met een chocolade- of suikerglazuur.
Voor een extra decoratieve touch kan het gerechtje worden afgewerkt met een chocolade- of suikerglazuur.