Zoete bladerdeegdriehoeken met fruit

Frisse Bladerdeegdriehoeken met Vers Fruit

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • Ongeveer 250 g vers seizoensfruit bijv. aardbeien, blauwe bessen, frambozen
  • 250 g mascarpone
  • 40 g poedersuiker
  • 100 g slagroom
  • Sap en geraspte schil van 1 biologische citroen
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
  • Bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd het bladerdeeg in een even aantal kleine driehoeken.
  • Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de afgebakken driehoeken afkoelen.
  • Meng mascarpone, poedersuiker, slagroom en citroensap in een spuitzak en laat deze enkele minuten in de koelkast rusten.
  • Spuit de vulling op de bladerdeegbodems, decoreer met vers fruit en leg het bladerdeegdeksel erbovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Door het toevoegen van citroenrasp krijgt het dessert een zomers tintje.
Voor een extra decoratieve touch kan het gerechtje worden afgewerkt met een chocolade- of suikerglazuur.

Wijnadvies:

Serveer met een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling. De fruitige tonen van de wijn zullen goed samengaan met het verse fruit en de romige mascarponevulling.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch / Zout arm