Frisse Bloemkoolrisotto met Soya Reepjes
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool in kleine roosjes en stronk in kleine blokjes
- 750 ml groentebouillon van 1 bouillonblokje
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 200 g risottorijst arborio
- 50 ml droge witte wijn
- 1 pakje Alpro® Soya Reepjes mild of pittig gekruid
- 125 g rucola
- 50 g oude kaas geraspt
- 1 bosje verse tijm fijngehakt
- Alpro® Soya Bakken & Braden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de bloemkoolblokjes in 750 ml groentebouillon tot ze gaar zijn.
- Pureer de bloemkool met een staafmixer en zet apart.
- Verwarm een gietijzeren pan met een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden.
- Fruit de ui en knoflook gedurende ca.
- 5 minuten, tot de ui glazig is.
- Voeg de risottorijst toe en bak kort mee.
- Blus af met de witte wijn en voeg een schep bouillon van de bloemkool toe.
- Blijf roeren en voeg telkens een schep bouillon toe zodra deze is opgenomen, herhaal tot de risotto gaar is.
- Verwarm ondertussen in een koekenpan een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden.
- Bak hierin de bloemkoolroosjes en de Alpro® Soya Reepjes tot ze goudbruin zijn.
- Schep de bloemkoolroosjes en Alpro® Soya Reepjes samen met een deel van de rucola door de bijna gare risotto.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de risotto met de overgebleven rucola, geraspte oude kaas en verse tijm.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g