Frisse Bulgursalade met Gerookte Makreel

Kruidige bulgursalade met gerookte makreel, bereid met luchtige bulgur, blokjes tomaat, verse peterselie, munt en een vleugje harissa. Geserveerd op knapperige little gem blaadjes en gegarneerd met stukken gerookte makreel en ringetjes bosui. Een frisse en smaakvolle salade met rijke, kruidige tonen.

Frisse Bulgursalade met Gerookte Makreel

Een kruidige bulgursalade met frisse kruiden, sappige tomaten en gerookte makreel – perfect als lichte zomermaaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ eetlepel harissa
  • 1 pak bulgur 275 g
  • 100 ml vers geperst granaatappelsap
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels verse munt fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
  • 2 kropjes little gem blaadjes losgemaakt
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g gerookte makreelfilet in stukken
  • 400 g tomaten in kleine stukjes

Instructies

  • Doe de bulgur in een kom en voeg kokend water toe totdat de bulgur net onder staat.
  • Laat de bulgur 15-20 minuten wellen.
  • Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes.
  • Roer in een grote kom de tomatenpuree, harissa, granaatappelsap en olijfolie tot een dressing.
  • Schep de bulgur lepel voor lepel door de dressing.
  • Meng de stukjes tomaat, ⅔ van de bosui, peterselie en munt erdoor.
  • Laat de salade bij voorkeur 1 uur marineren.
  • Verdeel de blaadjes little gem over wijde kommen en schep de bulgursalade erop.
  • Leg de stukken gerookte makreel bovenop de salade.
  • Garneer met de resterende bosui, peterselie en munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de salade met extra citroenpartjes voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, past perfect bij de pittige harissa en de rijke smaak van de makreel.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis
Land van herkomst Midden Oosten
Jaargetijde: Zomer