Frisse Bulgursalade met Gerookte Makreel
Een kruidige bulgursalade met frisse kruiden, sappige tomaten en gerookte makreel – perfect als lichte zomermaaltijd.
Equipment
- grote kom
Ingrediënten
- ½ eetlepel harissa
- 1 pak bulgur 275 g
- 100 ml vers geperst granaatappelsap
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels verse munt fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
- 2 kropjes little gem blaadjes losgemaakt
- 2 bosuitjes in dunne ringetjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 g gerookte makreelfilet in stukken
- 400 g tomaten in kleine stukjes
Instructies
- Doe de bulgur in een kom en voeg kokend water toe totdat de bulgur net onder staat.
- Laat de bulgur 15-20 minuten wellen.
- Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes.
- Roer in een grote kom de tomatenpuree, harissa, granaatappelsap en olijfolie tot een dressing.
- Schep de bulgur lepel voor lepel door de dressing.
- Meng de stukjes tomaat, ⅔ van de bosui, peterselie en munt erdoor.
- Laat de salade bij voorkeur 1 uur marineren.
- Verdeel de blaadjes little gem over wijde kommen en schep de bulgursalade erop.
- Leg de stukken gerookte makreel bovenop de salade.
- Garneer met de resterende bosui, peterselie en munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de salade met extra citroenpartjes voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, past perfect bij de pittige harissa en de rijke smaak van de makreel.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 8 g