Frisse Citroen Madeleines
Deze frisse citroen madeleines zijn perfect luchtig en heerlijk bij de koffie of als licht dessert. Voeg een vleugje vanille of poedersuiker toe voor een extra touch!
Ingrediënten
- 120 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 135 g suiker
- 4 eieren
- Schil van 1 citroen geraspt
- 125 g gesmolten boter
Instructies
- Zeef de bloem en het bakpoeder samen.
- Klop de suiker en eieren tot een dik, luchtig mengsel.
- Voeg de geraspte citroenschil toe.
- Roer de bloem in delen door het eimengsel en voeg daarna de gesmolten boter toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Laat het beslag 20-30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vul de holtes van de madeleine bakvorm voor 2/3 met het beslag.
- Bak de madeleines in het midden van de oven gedurende 10 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
- Laat de madeleines afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt deze heerlijke citroen madeleines serveren als traktatie bij de koffie of als licht dessert. Probeer voor variatie eens een vleugje vanille-extract toe te voegen aan het beslag of bestrooi de madeleines met poedersuiker voor het serveren. Geniet van deze luchtige en verrukkelijke lekkernij!
Wijnadvies:
Serveer de citroen madeleines met een glas zoete witte wijn zoals een Sauternes of een frisse mousserende wijn zoals Prosecco.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 18 g