Frisse Citrussalade met Yoghurt en Chocolade
Equipment
Ingrediënten
- 4 sinaasappels
- 2 eetlepels suiker
- 2 mandarijnen bijv. clementines
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 eetlepel poedersuiker
- 50 g pure chocolade
Instructies
- Schil 2 sinaasappels dik met een scherp mesje, zodat alle witte schilletjes verwijderd zijn.
- Snijd de sinaasappels in partjes tussen de vliesjes en vang het sap op.
- Pers de andere 2 sinaasappels uit.
- Breng in een steelpan het sinaasappelsap met suiker aan de kook en laat het sap in 10 minuten tot de helft inkoken.
- Pel de mandarijnen en haal de partjes los.
- Leg de sinaasappel- en mandarijnenpartjes in het ingekookte sinaasappelsap en verwarm ze 1 minuut op laag vuur.
- Haal de pan van het vuur en laat het fruit in het vocht afkoelen.
- Roer de Griekse yoghurt los met poedersuiker.
- Hak de chocolade fijn en meng het door de yoghurt.
- Zet de yoghurt tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Verdeel het fruit met siroop over vier schaaltjes en schep de yoghurt erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit dessert.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 20 g