Frisse Citrussalade met Yoghurt en Chocolade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sinaasappels
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 mandarijnen bijv. clementines
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 50 g pure chocolade

Instructies

  • Schil 2 sinaasappels dik met een scherp mesje, zodat alle witte schilletjes verwijderd zijn.
  • Snijd de sinaasappels in partjes tussen de vliesjes en vang het sap op.
  • Pers de andere 2 sinaasappels uit.
  • Breng in een steelpan het sinaasappelsap met suiker aan de kook en laat het sap in 10 minuten tot de helft inkoken.
  • Pel de mandarijnen en haal de partjes los.
  • Leg de sinaasappel- en mandarijnenpartjes in het ingekookte sinaasappelsap en verwarm ze 1 minuut op laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur en laat het fruit in het vocht afkoelen.
  • Roer de Griekse yoghurt los met poedersuiker.
  • Hak de chocolade fijn en meng het door de yoghurt.
  • Zet de yoghurt tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Verdeel het fruit met siroop over vier schaaltjes en schep de yoghurt erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht - Dessert / Salade
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Lactosevrij / Vegetarisch