Frisse Groene Salade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 1 bakje radijsjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 1 bakje sladressing met knoflook

Instructies

  • Was de sla grondig, verwijder indien nodig de harde nerven en scheur de blaadjes in stukjes.
  • Was en snijd de radijsjes in plakjes.
  • Knip de tuinkers van het matje.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Meng de ui met de sla, de radijsjes en de tuinkers in een grote kom.
  • Schenk de sladressing erover en schep de salade aan tafel om.
  • Serveer de salade als bijgerecht, ideaal in combinatie met een tartaartje en gebakken aardappeltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor extra smaakvariatie kun je de salade aanvullen met geroosterde cherrytomaten of plakjes komkommer.
Wijnadvies:
Deze frisse groene salade past perfect bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Salade