Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grote kom
- mes
- Houten lepel of saladebestek
Ingrediënten
- 100 gram spinazie
- 100 gram rucola
- 100 gram rauwe ham in dunne reepjes
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Was de spinazie en rucola grondig en laat goed uitlekken.
- Doe de spinazie en rucola in een grote kom.
- Voeg de rauwe ham, zonnebloempitten en pijnboompitten toe.
- Besprenkel met olijfolie en citroensap.
- Meng alles goed door elkaar met een houten lepel of saladebestek.
- Serveer direct en geniet van deze frisse Italiaanse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino past uitstekend bij deze salade.Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 10 g | Vet: 17 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g