Frisse kabeljauw met venkel en rijst

Frisse kabeljauw met venkel en rijst

Een lichte en frisse maaltijd met malse kabeljauw, krokant gebakken venkel en geurige basmatirijst, afgewerkt met een vleugje limoen.
Porties: 1
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 1 bakje venkelrauwkost 125 g, AH
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie mild
  • 2 takjes peterselie
  • 50 g basmatirijst
  • 150 g kabeljauwfilet
  • Zout
  • Zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Was de limoen en trek de schilletjes van een halve limoen.
  • Pers een halve limoen uit en meng het sap met de olijfolie.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Bestrooi de kabeljauw met zout en peper.
  • Verhit de helft van de limoenolie in een koekenpan en bak de vis in circa 4 minuten lichtbruin aan beide zijden.
  • Neem de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de limoenolie en bak de venkel al omscheppend in circa 3 minuten lichtbruin.
  • Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Maak op het bord een bedje van venkel, schep de rijst ernaast en leg de kabeljauw op de venkel en rijst.
  • Bestrooi met de limoenschilletjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met extra limoenschil en een takje peterselie voor een frisse presentatie.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 31 g | Vet: 13 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Rijst / Vis / Voorgerechten / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden