Frisse Mango-Komkommer Chutney
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 mango
- ½ komkommer
- 2 eetlepels rozijnen
- 4 eetlepels basterdsuiker
- 4 eetlepels citroensap
- Enkele blaadjes munt
Instructies
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan.
- Bak de ui op een laag vuur in circa 10 minuten glazig.
- Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de komkommer vervolgens in blokjes.
- Voeg mango, komkommer, rozijnen, basterdsuiker en citroensap toe aan de ui.
- Was de munt en snijd de blaadjes in reepjes.
- Voeg de munt toe aan het mengsel.
- Voeg ½ liter water toe.
- Laat de chutney op een laag vuur circa 1 uur koken tot ongeveer 2 dl vocht is verdampt.
- Roer af en toe door.
- Kook 2 jampotjes uit met sodawater en spoel ze om met heet water.
- Vul de potjes met de chutney en sluit ze af met het dekseltje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze chutney is heerlijk bij een Oosterse rijsttafel
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling, vormt een verfrissend contrast met deze chutney.Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 22 g | Vet: 8 g | Zout: 0.02 mg | Sugar: 42 g