Frisse Mangosorbet met Sinaasappel en Appel
Equipment
- Bord
Ingrediënten
- 2 sinaasappels navel
- 2 eetlepels sinaasappellikeur slijter
- 1 groene appel Granny Smith
- 1 bakje mangosorbetijs 500 ml
Instructies
- Schil de sinaasappels dik en verwijder alle witte schilletjes.
- Snijd de sinaasappel in 12 dunne plakken, besprenkel ze met sinaasappellikeur en laat ze in de koelkast circa 1 uur goed koud worden.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
- Leg op elk bord een plak sinaasappel en leg de appelpartjes eroverheen.
- Schep er een flinke bol mangosorbetijs op en dek deze af met een plak sinaasappel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het dessert direct voor een verfrissende ervaring. Je kunt dit dessert ook garneren met verse muntblaadjes voor een extra frisse smaak.