Frisse Mosselsalade met Ei, Spek en Tuinkers

Tuinder's mosselsalade met knapperig spek, gebakken ei, tomatenpartjes en verse tuinkers, geserveerd op een kleurrijke schaal.

Frisse Mosselsalade met Ei, Spek en Tuinkers

Een frisse mosselsalade met knapperig spek, romige eieren en een vleugje tuinkers. Perfect als zomerse lunch of lichte maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g gekookte mosselen
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 krop sla
  • 1 tomaat
  • 4 dunne plakken ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 20 g roomboter
  • Zout naar smaak
  • Grofgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Meng de gekookte mosselen met de helft van de grofgehakte tuinkers.
  • Was de blaadjes van de krop sla, laat ze goed uitlekken en leg ze in 4 schalen.
  • Verdeel de mosselen over de slablaadjes.
  • Bak de plakken ontbijtspek in een pan zonder extra vet tot ze knapperig zijn.
  • Haal het spek uit de pan en bak in het achtergebleven vet de eieren.
  • Breng de eieren op smaak met zout en peper.
  • Leg de eieren en het knapperige spek bovenop de mosselsalade.
  • Snijd de tomaat in partjes en gebruik deze voor de garnering.
  • Strooi de resterende tuinkers over de salade.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze salade met een frisse vinaigrette op basis van olijfolie en citroensap voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc, past perfect bij deze frisse mosselsalade.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij