Frisse Pastasalade met Zeevruchten

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 g farfalle of cravattine strikjespasta
  • 250 g zeevruchtencocktail diepvries
  • 1 limoen
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels groene olijventapenade
  • 2 snackkomkommers of ½ komkommer
  • 100 g jonge bladsla
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Laat de zeevruchtencocktail enkele minuten in warm water ontdooien en dep ze daarna droog.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
  • Klop in een schaal een dressing van olijfolie, 1-2 eetlepels limoensap, limoenrasp, groene olijventapenade, zout en peper.
  • Spoel de gekookte pasta in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  • Meng de afgekoelde pasta met de zeevruchtencocktail door de dressing.
  • Was de komkommer, halveer deze in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit.
  • Snijd de komkommerhelften in de lengte in plakken en vervolgens in fijne linten.
  • Verdeel de jonge bladsla over vier borden.
  • Schep de pastasalade met zeevruchten erop en garneer met de komkommerlinten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze lichte en smaakvolle pastasalade met zeevruchten.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Salade / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken