Frisse pastinaak-appelsalade met veldsla

Frisse pastinaak-appelsalade met veldsla

Een verrassend frisse salade met pastinaak, appel en veldsla in een romige yoghurtdressing – heerlijk als lunch of licht voorgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen sap van
  • 1 el ramanaspoeder of verse geraspte ramanas
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 stevige zure appels
  • 250 g veldsla
  • 250 g yoghurt
  • 400 g pastinaken
  • peper
  • roggebrood of zwart roggebrood optioneel, bij serveren
  • zout

Instructies

  • Schil de pastinaken dun en rasp ze grof.
  • Was de appels en snijd ze julienne.
  • Was en droog de veldsla.
  • Meng de pastinaak, appel en veldsla in een grote kom.
  • Roer voor de dressing de yoghurt, koolzaadolie, citroensap en ramanas glad.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Meng de dressing door de salade.
  • Serveer de salade eventueel met roggebrood of zwart roggebrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de salade in een wijde schaal met een takje peterselie of schijfje citroen voor een frisse uitstraling.
Wijnadvies:

Lekker met een droge Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / lucnh / Salade / Vleesvervangers / Voorgerechten
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch