Frisse pastinaak-appelsalade met veldsla
Een verrassend frisse salade met pastinaak, appel en veldsla in een romige yoghurtdressing – heerlijk als lunch of licht voorgerecht.
Ingrediënten
Instructies
- Schil de pastinaken dun en rasp ze grof.
- Was de appels en snijd ze julienne.
- Was en droog de veldsla.
- Meng de pastinaak, appel en veldsla in een grote kom.
- Roer voor de dressing de yoghurt, koolzaadolie, citroensap en ramanas glad.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Meng de dressing door de salade.
- Serveer de salade eventueel met roggebrood of zwart roggebrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de salade in een wijde schaal met een takje peterselie of schijfje citroen voor een frisse uitstraling. Wijnadvies:
Lekker met een droge Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.
Serveer de salade in een wijde schaal met een takje peterselie of schijfje citroen voor een frisse uitstraling. Wijnadvies:
Lekker met een droge Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 10 g