Frisse salade met pastinaak en selderij
Een lichte en voedzame salade van pastinaak, bleekselderij en cottage cheese met een frisse yoghurtdressing. Ideaal als lunch of voorgerecht.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel yoghurt of sandwichspread
- 1 grote pastinaak knolselderij of winterwortel
- 150 g Hüttenkäse cottage cheese of andere kaas in blokjes
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 stelen bleekselderij
- 1 ui
- Olijven naar wens
- Tomaat naar wens
Instructies
- Borstel de pastinaak schoon en verwijder harde stukken schil.
- Snijd de pastinaak in blokjes en kook 10 minuten in water, niet te gaar.
- Was de bleekselderij en snijd in smalle reepjes.
- Snipper de ui fijn.
- Meng de olie, yoghurt of sandwichspread, ui en rozijnen in een kom.
- Voeg de gekookte pastinaak, selderij en kaasblokjes toe.
- Schep alles voorzichtig door elkaar.
- Garneer met plakjes tomaat en olijven naar wens.
- Serveer eventueel met zilvervliesrijst of quinoa.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de salade koud met een partje citroen voor een extra frisse toets. Wijnadvies:
Lekker met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Serveer de salade koud met een partje citroen voor een extra frisse toets. Wijnadvies:
Lekker met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 9 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 7 g