Frisse seizoensalade met ananas en kaas
Een frisse en kleurrijke salade met ananas, kaas en een zoetzure dressing.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Laat de zilveruitjes en ananas uitlekken.
- Was de worteltjes en snijd of schaaf ze in dunne plakjes.
- Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder het zaad en was de komkommer.
- Snijd de komkommer in blokjes, de ananas in stukjes en de kaas in dobbelsteentjes.
- Maak een sausje van yoghurt, suiker, citroensap, zout en peper.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Garneer met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg eventueel wat rozijnen of noten toe voor extra textuur.
Wijnadvies:
Een fruitige, droge witte wijn.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 12 g