Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Timbaaltjes of hoge koffiekopjes (inhoud 1 dl)
Ingrediënten
- 1,5 dl balsamicoazijn
- 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
- 1 theelepel poedersuiker
- 125 gr ricotta
- 15 g verse munt
- 2 eetlepels mayonaise
- 225 g diepvries tuinerwten
- 3 blaadjes gelatine
- olie om in te vetten
- versgemalen witte peper
Instructies
- Breng in een pan 1 dl water met het bouillonpoeder en de diepvries tuinerwten aan de kook.
- Kook de erwten in ongeveer 5 minuten gaar.
- Week ondertussen de gelatine 5 minuten in een kom met koud water.
- Pluk de muntblaadjes van de takjes.
- Giet de gelatine af, knijp deze uit en los op in 3 eetlepels kookvocht van de erwten.
- Pureer in een keukenmachine de erwten met het resterende kookvocht, ricotta, mayonaise en de helft van de munt tot een glad mengsel.
- Roer het gelatinemengsel door de erwtenpuree en breng op smaak met zout en peper.
- Vet de timbaaltjes in en schep de erwtenpuree erin.
- Laat de timbaaltjes ongeveer 1,5 uur in de koelkast opstijven.
- Dek daarna de bovenkant af met plasticfolie.
- Breng in een pan de balsamicoazijn en poedersuiker aan de kook en laat op laag vuur tot de helft inkoken.
- Laat afkoelen en bewaar afgedekt op een koele plaats.
- Houd de timbaaltjes even in een bak met heet water zodat ze makkelijker loslaten en keer ze op vier borden.
- Garneer met de balsamicosiroop en de rest van de munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 6 g | Vet: 11 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 5 g