Frisse Tuinerwten Timbaaltjes met Balsamicosiroop

Frisse Tuinerwten Timbaaltjes met Balsamicosiroop

Porties: 4 personen
Inclusief koeltijd 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,5 dl balsamicoazijn
  • 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 125 gr ricotta
  • 15 g verse munt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 225 g diepvries tuinerwten
  • 3 blaadjes gelatine
  • olie om in te vetten
  • versgemalen witte peper

Instructies

  • Breng in een pan 1 dl water met het bouillonpoeder en de diepvries tuinerwten aan de kook.
  • Kook de erwten in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Week ondertussen de gelatine 5 minuten in een kom met koud water.
  • Pluk de muntblaadjes van de takjes.
  • Giet de gelatine af, knijp deze uit en los op in 3 eetlepels kookvocht van de erwten.
  • Pureer in een keukenmachine de erwten met het resterende kookvocht, ricotta, mayonaise en de helft van de munt tot een glad mengsel.
  • Roer het gelatinemengsel door de erwtenpuree en breng op smaak met zout en peper.
  • Vet de timbaaltjes in en schep de erwtenpuree erin.
  • Laat de timbaaltjes ongeveer 1,5 uur in de koelkast opstijven.
  • Dek daarna de bovenkant af met plasticfolie.
  • Breng in een pan de balsamicoazijn en poedersuiker aan de kook en laat op laag vuur tot de helft inkoken.
  • Laat afkoelen en bewaar afgedekt op een koele plaats.
  • Houd de timbaaltjes even in een bak met heet water zodat ze makkelijker loslaten en keer ze op vier borden.
  • Garneer met de balsamicosiroop en de rest van de munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse Sauvignon Blanc.

 

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 6 g | Vet: 11 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Bijgerecht / Groenten / Lunch / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Pasen / Vaderdag