Frisse Witte Bonensalade met Mosselen en Tonijnsaus

Frisse Witte Bonensalade met Mosselen en Tonijnsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 kilo mosselen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blik reuzenbonen 400 g
  • 1 zakje rucola 30 g
  • 1 bakje verse pastasaus Tonino 225 g
  • 1 citroen

Instructies

  • Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Was de mosselen grondig en verwijder mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan en kapotte mosselen.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de mosselen met de knoflook in ongeveer 7 minuten gaar, terwijl je ze regelmatig omschept.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
  • Verdeel de rucola en bonen over vier borden.
  • Giet de mosselen af en voeg de pastasaus toe aan de mosselen in de wok, verwarm al omscheppend.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Voeg de resterende olijfolie toe aan de saus en verdeel de mosselen met saus over de bonen en rucola.
  • Garneer met de uienringen en partjes citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met grof volkorenbrood.

Wijnadvies

Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 22 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Notenvrij
Feestdagen etc Picknick