Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 kilo mosselen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 blik reuzenbonen 400 g
- 1 zakje rucola 30 g
- 1 bakje verse pastasaus Tonino 225 g
- 1 citroen
Instructies
- Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
- Pel en snipper de knoflook.
- Was de mosselen grondig en verwijder mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan en kapotte mosselen.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de mosselen met de knoflook in ongeveer 7 minuten gaar, terwijl je ze regelmatig omschept.
- Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
- Verdeel de rucola en bonen over vier borden.
- Giet de mosselen af en voeg de pastasaus toe aan de mosselen in de wok, verwarm al omscheppend.
- Snijd de citroen in partjes.
- Voeg de resterende olijfolie toe aan de saus en verdeel de mosselen met saus over de bonen en rucola.
- Garneer met de uienringen en partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met grof volkorenbrood.
Wijnadvies
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 22 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g