Frisse wokschotel met kalkoen en spitskool

Gezonde wokschotel met kalkoenfilet, spitskool en paprika, roergebakken in een marinade van gember, ketjap en sambal – kleurrijk en snel gerecht geserveerd op een rustieke houten tafel.

Frisse wokschotel met kalkoen en spitskool

Een lichte en smaakvolle roerbakschotel met kalkoen, frisse spitskool en paprika. Perfect voor een snelle, gezonde maaltijd.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketjap
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 500 gram spitskool
  • Stukje gemberwortel ± 1 cm
  • Zout

Instructies

  • Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
  • Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
  • Meng in een kom de sherry, ketjap, azijn, sambal en geraspte gember.
  • Marineer de kalkoenblokjes in dit mengsel en zet 1 uur in de koelkast.
  • Maak de spitskool schoon en snijd in repen.
  • Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
  • Verwarm de olie in een wok of braadpan.
  • Bak de kalkoenblokjes in enkele minuten bruin.
  • Voeg de paprika en spitskool toe.
  • Roerbak het geheel in circa 8 minuten gaar.
  • Breng op smaak met zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met zilvervliesrijst of volkoren noedels voor een voedzame maaltijd.
Wijnadvies:
Licht gekoelde Pinot Noir of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 275 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 30 g | Vet: 11 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden