Frisse Zalmcarpaccio met Grapefruit en Avocado

Een lichte en verfijnde zalmcarpaccio, gemarineerd in frisse grapefruit en geserveerd met avocado en kappertjes. Perfect voor een stijlvol voorgerecht.
Porties: 4
(plus 1 uur marineren) 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilets zonder vel en graten
  • 1 grote roze grapefruit
  • Cayennepeper naar smaak
  • ¼ krop lollo bionda in plukjes
  • 1 rijpe avocado in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels kleine kappertjes
  • Takjes dille optioneel

Instructies

  • Snijd de zalmfilets in flinterdunne plakjes.
  • Verwijder eventuele donkere delen van de vis voor een mooiere presentatie.
  • Schil de grapefruit dun en snijd de schil in zeer dunne reepjes.
  • Kook de reepjes kort in kokend water en spoel ze daarna direct koud af.
  • Pers de grapefruit uit en vang het sap op in een kom.
  • Breng het sap op smaak met een snufje cayennepeper.
  • Leg de zalmplakjes in een enkele laag in een schaal en giet het grapefruitsap eroverheen.
  • Dek de schaal af en zet het 1 uur in de koelkast om de zalm te laten marineren.
  • Verdeel de plukjes lollo bionda over borden.
  • Leg de gemarineerde zalmplakjes op de lollo bionda en schenk de overgebleven marinade erover.
  • Verdeel de blokjes avocado en de kleine kappertjes gelijkmatig over de zalm.
  • Garneer met de gekookte reepjes grapefruitschil en takjes dille, indien gewenst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een volle droge witte wijn zoals een Chablis past uitstekend bij deze zalmcarpaccio. De frisheid en mineraliteit van de wijn complementeren de smaken van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 20 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Pescatarian
Feestdagen etc Kerst