Gado-gado salade met tempé

Gado-gado Salade met Knapperige Tempé

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram sperziebonen schoongemaakt
  • Klein spitskool grof gesneden
  • 75 gram taugé
  • 4 eieren
  • ½ rode peper
  • Verse koriander
  • Pikante pindasaus
  • Seroendeng gemengde geroosterde kokos met pinda's
  • Kroepoek
  • Rijstolie
  • Ketjap Manis (zoete Indonesische sojasaus

Instructies

  • Stoom of blancheer de bloemkoolroosjes, sperziebonen en spitskool beetgaar gedurende 4 minuten op 100 °C.
  • Spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
  • Stoom of kook de taugé gedurende 1 minuut op 100 °C en koel deze af in ijskoud water.
  • Kook de eieren gedurende 8 minuten op 100 °C, pel ze en halveer ze.
  • Meng de gestoomde groenten voorzichtig met wat fijngesneden rode peper.
  • Schik de groenten in een schaal en leg de gehalveerde eieren er bovenop.
  • Bestrooi het geheel met seroendeng.
  • Serveer de salade met de pikante pindasaus.
  • Bak de tempé kort in wat rijstolie met een marinade van ketjap en fijngesneden rode peper, voeg het toe aan de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze pittige en smaakvolle salade vraagt om een lichte en frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Gris.
Serveertip:
Serveer de gado-gado salade met knapperige kroepoek aan de zijkant voor extra crunch en textuur. Garneer met verse korianderblaadjes voor een verfrissende smaak.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 220 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Land van herkomst Indonesië