Gamba's al Ajillo

Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 gepelde gamba's alleen het staartje laten
  • 2 tenen knoflook in plakjes gesneden
  • 1 Spaanse peper
  • 1 klein takje peterselie fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Snufje zout
  • Scheutje witte wijn

Instructies

  • Verhit olijfolie in een kleine aardewerken pan.
  • Bak de knoflook, Spaanse peper en peterselie in de olijfolie.
  • Voeg de gamba's toe en roer er zout door.
  • Als de gamba's half gaar zijn, blus je het geheel af met een scheutje witte wijn.
  • Wacht tot de alcohol verdampt is.
  • Serveer dit gerecht kokend heet met wat stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje