Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Marinade voor de gamba’s
- ½ dl olijfolie
- ½ dl ketjap
- 1 chilipeper gedroogd / verkruimeld
- 3 eetlepel(s) rietsuikerstroop
- 4 eetlepel(s) rijstazijn
- ½ teentje knoflook
Kerriemayonaise
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 2 eetlepel(s) creme fraiche
- 1 tl kerriepoeder
- ½ limoen rasp en sap
Instructies
- Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in ringetjes.
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Haal de roosjes van de bloemkool los en maak fijn in de keukenmachine.
- Meng er citroensap, rasp, olijfolie en pompoenpitten doorheen en breng op smaak met fleur de sel en peper.
- Bak de gesnipperde ui met het rode pepertje en verwarm de bloemkoolcouscous even mee. Meng de ingrediënten voor de marinade en verwarm deze op laag vuur.
- Verwijder het darmkanaal van de gamba’s.
- Bak de gamba’s kort rondom roze.
- Haal de marinade van het vuur en leg de garnalen erin.
- Meng de ingrediënten voor de mayonaise.
- Maak een timbaaltje van de couscous, leg er 3 garnalen op, druppel er wat van de kerriemayonaise omheen en garneer met koriander en/of munt.
Voedingswaarden
Calories: 22 kcal