Gamba’s met kerriemayonaise en couscous van bloemkool

Gamba’s met kerriemayonaise en couscous van bloemkool

Gamba’s met kerriemayonaise en couscous van bloemkool

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 12 gamba’s gepeld
  • ½ bloemkool
  • 0,5 dl olie
  • Fleur de sel
  • 1 citroen sap en rasp er van
  • 1 bakje pompoenpitten geroosterd
  • 1 rode peper
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje munt
  • peper
  • zout

Marinade voor de gamba’s

  • ½ dl olijfolie
  • ½ dl ketjap
  • 1 chilipeper gedroogd / verkruimeld
  • 3 eetlepel(s) rietsuikerstroop
  • 4 eetlepel(s) rijstazijn
  • ½ teentje knoflook

Kerriemayonaise

  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 eetlepel(s) creme fraiche
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ limoen rasp en sap

Instructies

  • Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in ringetjes.
  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Haal de roosjes van de bloemkool los en maak fijn in de keukenmachine.
  • Meng er citroensap, rasp, olijfolie en pompoenpitten doorheen en breng op smaak met fleur de sel en peper.
  • Bak de gesnipperde ui met het rode pepertje en verwarm de bloemkoolcouscous even mee. Meng de ingrediënten voor de marinade en verwarm deze op laag vuur.
  • Verwijder het darmkanaal van de gamba’s.
  • Bak de gamba’s kort rondom roze.
  • Haal de marinade van het vuur en leg de garnalen erin.
  • Meng de ingrediënten voor de mayonaise.
  • Maak een timbaaltje van de couscous, leg er 3 garnalen op, druppel er wat van de kerriemayonaise omheen en garneer met koriander en/of munt.

Voedingswaarden

Calories: 22 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten