Gambaspiezen met knoflook

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 2 pakjes gamba's á 200 g, diepvries, NovaMare,
  • ¾ voorgebakken ciabatta á 225 g, AH,
  • 1 ½ citroen
  • 5 eetlepel(s) olijfolie)olie,
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 gedroogde chilipepertjes (zakje á 10 g, Silvo),
  • zout
  • 3 takjes peterselie zakje á 30 g,

Instructions

VOORBEREIDEN:

  • Gamba's in ca. 2 uur volgens gebruiksaanwijzing op verpakking laten ontdooien.
  • Van ciabatta 8 sneetjes snijden.
  • Sneetjes halveren.
  • Schil van citroen onder koud water goed schoonboenen.
  • Van halve citroen schil afraspen.
  • Andere citroen halveren.
  • Elke helft in 4 partjes snijden.
  • Olie in kommetje schenken.
  • Knoflook pellen en boven olie uitpersen.
  • Citroenrasp erdoor heen roeren.
  • Chilipepertjes erboven verkruimelen.
  • Op smaak brengen met zout.

BEREIDEN:

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Aan 4 spiezen achtereenvolgens ca. 1/2 cm uit elkaar gamba, blokje brood, gamba, partje citroen, blokje brood en gamba steken.
  • Andere 4 spiezen op zelfde wijze maken, maar dan eerste gamba achterwege laten.
  • Knoflookolie boven kom door zeef schenken.
  • Spiezen met helft van olie bestrijken.
  • Spiezen ca. 10 cm onder grill in ca. 6 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
  • Door rest van olie nog 1 eetlepel citroensap roeren.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Op vier borden elk 2 spiezen leggen.
  • Besprenkelen met oliedressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten