Gambaspiezen met knoflook
Aller Hande 1996
Equipment
- 8 spiezen á 30 cm lang
- grill
Ingredients
Instructions
VOORBEREIDEN:
- Gamba's in ca. 2 uur volgens gebruiksaanwijzing op verpakking laten ontdooien.
- Van ciabatta 8 sneetjes snijden.
- Sneetjes halveren.
- Schil van citroen onder koud water goed schoonboenen.
- Van halve citroen schil afraspen.
- Andere citroen halveren.
- Elke helft in 4 partjes snijden.
- Olie in kommetje schenken.
- Knoflook pellen en boven olie uitpersen.
- Citroenrasp erdoor heen roeren.
- Chilipepertjes erboven verkruimelen.
- Op smaak brengen met zout.
BEREIDEN:
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Aan 4 spiezen achtereenvolgens ca. 1/2 cm uit elkaar gamba, blokje brood, gamba, partje citroen, blokje brood en gamba steken.
- Andere 4 spiezen op zelfde wijze maken, maar dan eerste gamba achterwege laten.
- Knoflookolie boven kom door zeef schenken.
- Spiezen met helft van olie bestrijken.
- Spiezen ca. 10 cm onder grill in ca. 6 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
- Door rest van olie nog 1 eetlepel citroensap roeren.
- Peterselie erboven fijnknippen.
- Op vier borden elk 2 spiezen leggen.
- Besprenkelen met oliedressing.