Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- uitsteekvormpje
Ingrediënten
- 500 gram rauwe reuzengarnalen gepeld
- 4 sjalotjes grof gehakt
- 1 stengel citroengras gekneusd en grof gehakt
- 2 tenen knoflook gepeld
- 1 eiwit
- 2 theelepel vissaus
- 1 kleine verse rode chilipeper, ontzaad en gehakt
- 1 theelepel vers citroensap
- 4 citrusbladen djeroek poeroet, in sliertjes, of 1 theelepel geraspte limoenschil
- 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
- 35 to t 40 sneetjes witbrood
- 2 eetlepels sesamzaad
- 7,5 dl plantaardige olie om te frituren
Instructies
- Draai de garnalen, sjalotjes, het citroengras, de knoflook, het eiwit, de vissaus, chilipeper en het citroensap in een keukenmachine tot een glad mengsel.
- Doe het mengsel in een kom en schep er de sliertjes citrusblad en gehakte koriander door.
- Steek met een stervormig of rond uitsteekvormpje van 7 cm doorsnee één vormpje uit elke snee brood.
- Bewaar het resterende brood voor broodkruim.
- Smeer 1 krappe eetlepel garnalenmengsel over elk broodvormpje.
- Bestrooi met wat sesamzaad en druk dat lichtjes in het garnalenmengsel.
- Verhit de olie in een grote wok.
- Frituur de beignets in porties ca. 1 tot 2 minuten tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
- Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat op keukenpapier uitlekken.
- Schik de beignets op een dienschaal of op individuele borden en serveer ze heet.