Garnalencocktail uit de AllerHande van 2000

Garnalencocktail uit de AllerHande van 2000

AllerHande juli 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¾ dl slagroom
  • 1 dl mayonaise
  • mespunt chilipoeder
  • 2 eetlepel(s) tomatenketchup
  • 1 eetlepel(s) whisky slijter
  • citroensap
  • zout
  • 300 g Hollandse garnalen
  • versgemalen peper
  • ijsbergsla enkele blaadjes
  • 3 takjes peterselie

Instructies

  • In kom slagroom half stijf kloppen.
  • Mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whisky erdoor scheppen.
  • Cocktailsaus op smaak brengen met enkele druppels citroensap, zout en peper.
  • In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen.
  • Garnalen goed laten uitlekken.
  • IJsbergsla in fijne reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken.
  • Sla over coupes verdelen. In midden bergje garnalen scheppen.
  • Cocktailsaus erover scheppen.
  • Garneren met snufje chilipoeder op saus en peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Met ananas en kerriesaus:
Vervang 100 g van de garnalen door 100 g verse ananas in kleine stukjes en 1 bosuitje in dunne ringetjes.
Vervang het chilipoeder en de tomatenketchup door 1 eetlepel milde kerriepoeder en gebruik medium dry sherry in plaats van whisky.
Met surimi en mierikswortelsaus:
Vervang 100 g van de garnalen door 125 g in stukjes gesneden surimiflakes en maak in de coupes een bedje van rocket slamelange.
Vervang de tomatenketchup en whisky door 2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland