Garnalendriehoekjes
AllerHande 1996
Equipment
- keukenpapier
- frituurolie,
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden:
- Garnalen in ca. 2 1/2 uur laten ontdooien.
- Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.)
- Garnalen droogdeppen met keukenpapier en fijnsnijden.
- Kool heel fijn snijden.
- In pan olie verhitten en garnalen ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Kool toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
- Op smaak brengen met gemberpoeder, koriander, zout en peper.
- Maïzena erdoor roeren.
- Garnalenmengsel laten afkoelen.
- Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
- Eiwit loskloppen.
- Elk plakje met eiwit bestrijken.
- Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel garnalenmengsel scheppen.
- Deeg tot driehoekjes vouwen.
- Driehoekjes tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Bereiden:
- In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
- Vergiet bekleden met keukenpapier. 4
- Driehoekjes in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
- In vergiet laten uitlekken.
- Op zelfde manier rest van driehoekjes frituren.
- Driehoekjes op schaal leggen.
- Direct serveren.