Garnalenkroketten
Aller Hande 1997
Equipment
- plat bord
- diep bord
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden:
- In zeef garnalen afspoelen en goed laten uitlekken.
- Garnalen fijnsnijden.
- In kopje peterselie fijnknippen. In pan boter smelten.
- Bloem erdoor roeren.
- Bouillontablet erboven verkruimelen.
- Al roerend scheutje voor scheutje 2 dl water toevoegen.
- Blijven roeren tot dikke gladde saus ontstaat.
- Garnalen en peterselie erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Massa uitstrijken op plat bord en laten afkoelen.
- In koelkast in ca. 1 uur goed laten opstijven.
- In diep bord ei loskloppen.
- Op ander bord paneermeel strooien.
- Garnalenmengsel in 8 gelijke punten snijden en tot kleine rolletjes vormen.
- Rolletjes door paneermeel rollen en ook uiteinden bedekken met paneermeel.
- Overtollig paneermeel eraf schudden.
- Kroketten door ei halen en opnieuw door paneermeel rollen.
- Sla wassen en uitslaan.
- Tomaten wassen en in partjes snijden.
- Vergiet bekleden met keukenpapier.
Bereiden:
- In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
- Kroketten met vier tegelijk in ca. 3 a 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
- In vergiet laten uitlekken.
- Op vier borden leggen.
- Garneren met blaadjes sla en partjes tomaat.