Garnalensalade met Citroenmayonaise en Toast

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 2 x 100 g Hollandse garnalen
  • ½ zakje verse dille à 15 g fijngesneden
  • 12 sprietjes bieslook in stukjes
  • ½ komkommer geschild
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 2 sneetjes witbrood ontkorst
  • 4 mooie bladen ijsbergsla

Instructies

  • Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers het sap uit.
  • Meng de garnalen in een kommetje met dille, bieslook, citroensap en peper naar smaak.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel.
  • Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes.
  • Meng in een ander kommetje de mayonaise met de yoghurt en de helft van de citroenrasp.
  • Bewaar de garnalenmengsel, komkommer en citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Rooster de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster en snijd ze schuin doormidden.
  • Verdeel de bladen ijsbergsla over vier borden.
  • Meng de komkommer door het garnalenmengsel en schep het mengsel in de slabladeren.
  • Schep de citroenmayonaise naast de garnalen in de slabladen en strooi de rest van de citroenrasp eroverheen.
  • Serveer met geroosterde toast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze frisse garnalensalade met citroenmayonaise past goed bij een droge, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Chablis uit Frankrijk.

Voedingswaarden

Calories: 248 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Lactosevrij / Tarwevrij