Garnalensalade met Citroenmayonaise en Toast
Equipment
- kommetjes
- Serveerborden
Ingrediënten
- ½ citroen
- 2 x 100 g Hollandse garnalen
- ½ zakje verse dille à 15 g fijngesneden
- 12 sprietjes bieslook in stukjes
- ½ komkommer geschild
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 2 sneetjes witbrood ontkorst
- 4 mooie bladen ijsbergsla
Instructies
- Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers het sap uit.
- Meng de garnalen in een kommetje met dille, bieslook, citroensap en peper naar smaak.
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel.
- Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes.
- Meng in een ander kommetje de mayonaise met de yoghurt en de helft van de citroenrasp.
- Bewaar de garnalenmengsel, komkommer en citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Rooster de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster en snijd ze schuin doormidden.
- Verdeel de bladen ijsbergsla over vier borden.
- Meng de komkommer door het garnalenmengsel en schep het mengsel in de slabladeren.
- Schep de citroenmayonaise naast de garnalen in de slabladen en strooi de rest van de citroenrasp eroverheen.
- Serveer met geroosterde toast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse garnalensalade met citroenmayonaise past goed bij een droge, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Chablis uit Frankrijk.Voedingswaarden
Calories: 248 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g