Garnalentaartje
Equipment
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- 4 ei
- 2 eetlepel(s) boter
- 1 dl melk
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 dl room
- 3 eetlepel(s) water
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- zout
- 50 g geraspte kaas
- 3 gesneden bosuitjes
- 2 Spaanse peper
- 250 g garnalen
Instructies
- Verwarm de oven op 200° C.
- Boter in kleine stukjes snijden; bloem zeven, boter, olie en zout mengen met een krabbetje; water toevoegen tot dat je een bal van het deeg kan vormen; laat deeg in folie ± 20 à 30 minuten rusten in koelkast.
- Deeg uitrollen (3 mm dik), uitsteken en in de vorm doen.
- Meng eieren, melk, room en knoflook en weinig zout; verdeel kaas, ui, peper (fijngesnedeen garnaaltjes over de deegbodem en giet eimengsel erover.
- Afbakken op 200° C in 30 à 40 minuten.