Gazpacho in borrelglaasjes
Equipment
- borrelglaasjes
Ingrediënten
Instructies
- In keukenmachine komkommer, tomaat, paprika, sjalot en knoflook pureren.
- Van 2 plakjes ciabatta korstjes verwijderen en brood boven groentepuree verkruimelen.
- Azijn en 3 eetlepels olie toevoegen en alles nog kort pureren.
- Goed op smaak brengen met zout en peper.
- Gazpacho afgedekt in koelkast in ca. 1 uur door en door koud laten worden.
- Sneetjes ciabatta in broodrooster goudbruin roosteren en besprenkelen met rest van olie.
- Gazpacho in borrelglaasjes scheppen.
- Serveren met ciabatta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Druiven gazpacho:
Gazpacho is oorspronkelijk een heel degelijke Spaanse soep van oud brood, water en olijfolie. Voor de smaak werd daar ook wat tomaat aan toegevoegd en later ook komkommer en paprika. Nu staat de naam gazpacho ook voor een koude soep gemaakt van gepureerde rauwe groente en brood. Probeer eens een gazpacho van witte druiven met bleekselderij, bosui en wortel. Breng op smaak met sherryazijn of wittewijnazijn en basilicumolie. Of pureer voor een mooi groene en lekker pittige gazpacho komkommer met groene paprika en rucolasla.Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g