Gebakken Bananen in Krokant Jasje uit de Airfryer

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Rijpe bananen
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • Mespuntje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 150 ml water
  • Handje kokosrasp
  • Panko
  • Bakspray of olie

Instructies

Voorbereiding:

  • Schil de bananen en snijd ze in de gewenste grootte, bijvoorbeeld in de lengte gehalveerd.

Beslag maken:

  • Klop het ei los in een kom.
  • Voeg bloem, bakpoeder, een snufje zout en water toe aan het ei.
  • Meng alles goed tot een glad beslag.

Krokante laag maken:

  • Meng in een aparte kom kokosrasp en panko.

Bananen Coaten:

  • Dip elke banaan eerst in het beslag, zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
  • Rol de bananen vervolgens door het mengsel van kokosrasp en panko, zodat er een krokant jasje ontstaat.

Airfryer Voorverwarmen:

  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden Celsius.

Bakken in de Airfryer:

  • Spray de bodem van de Airfryermand licht in met bakspray of gebruik een beetje olie om aanbakken te voorkomen.
  • Plaats de gepaneerde bananen in de Airfryermand en bak ze gedurende 8-10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Draai ze halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige bruining.

Serveren:

  • Haal de gebakken bananen uit de Airfryer en laat ze even afkoelen.
  • Serveer ze warm en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze zelfgemaakte gebakken bananen uit de Airfryer zijn een heerlijk knapperige traktatie. Geniet ervan als een smakelijk dessert of als een zoete snack. De Airfryer zorgt ervoor dat ze lekker krokant worden, maar met minder olie dan bij traditioneel frituren. Smullen maar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Fruit