Gebakken Bokking of Haring met Klassieke Bijgerechten
Geniet van deze gebakken bokking of haring, krokant gebakken in bloem en olie. Heerlijk met aardappelen, salade of vers brood!
Equipment
- keukenpapier
Instructies
- Ontgraat de vis, spoel snel af en bestrooi met wat zout en peper.
- Laat de vis ongeveer 15 minuten staan.
- Laat de vis uitlekken of dep droog met keukenpapier.
- Wentel de vis door bloem, zodat beide kanten goed bedekt zijn.
- Verhit olie in een koekenpan.
- Bak eerst de zijde met de huid kort en vervolgens de andere kant tot ze mooi goudbruin zijn.
- Leg de kuit en hom op de opengelegde visjes tijdens het bakken.
- Als de kuit spettert, kun je een deksel op de pan leggen.
- Serveer de gebakken bokking of haring met rode kool, bieten, sla, aardappelen, rijst of gebakken aardappelen.
- Maak er eventueel een botersaus bij of serveer met vers brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, past uitstekend bij deze gebakken vis en zorgt voor een lichte, evenwichtige combinatie.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 22 g | Vet: 14 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 0 g