Gebakken Doufu in Pekinge Stijl
Een knapperig en smaakvol gerecht met gebakken doufu in een rijke bouillon, geïnspireerd op de keuken van Peking.
Equipment
- Hapjespan
- Schaal voor bloem en ei
Ingrediënten
- Voor de doufu:
- 500 g doufu
- 1½ lente-ui fijngehakt
- 50 g bloem
- 2 eieren losgeklopt
- 10 g gember fijngehakt
- 2 eetlepels olie
- Voor de smaakmakers:
- 250 ml kippenbouillon of groentebouillon voor een vegetarische variant
- 1 eetlepel rijstwijn of sherry
- 1 theelepel sesamolie
- Zout naar smaak
Instructies
- Snijd de buitenkant van het blok doufu af en snijd het vervolgens in plakjes van 0,5 cm dik.
- Klop de eieren los in een kom.
- Haal de doufu eerst door de bloem en daarna door het ei.
- Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de doufu aan beide kanten goudbruin.
- Voeg de fijngehakte lente-ui, gember en de ingrediënten van de smaakmakers (bouillon, rijstwijn, sesamolie en zout) toe aan de pan.
- Laat het geheel sudderen op laag vuur totdat de bouillon volledig is opgenomen, ongeveer 5 minuten.
- Serveer de gebakken doufu warm met rijst of gestoomde groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer dit gerecht met een frisse komkommersalade of gestoomde witte rijst.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Riesling past goed bij de subtiele smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g