Gebakken Doufu in Pekinge Stijl

Een levendige en smakelijke foto van gebakken doufu op Pekingse wijze, geserveerd op een rustiek keramisch bord. De tofuplakjes zijn goudbruin en gegarneerd met fijngehakte lente-ui en gember. Het gerecht ligt in een lichte saus van kippenbouillon, sesamolie en rijstwijn. De setting toont een vintage keuken met houten werkbladen, pastelgroene en blauwe kastjes, en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Details zoals verse gember, een schaaltje lente-ui en eetstokjes versterken de uitnodigende en authentieke sfeer.

Gebakken Doufu in Pekinge Stijl

Een knapperig en smaakvol gerecht met gebakken doufu in een rijke bouillon, geïnspireerd op de keuken van Peking.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan
  • Schaal voor bloem en ei

Ingrediënten

  • Voor de doufu:
  • 500 g doufu
  • lente-ui fijngehakt
  • 50 g bloem
  • 2 eieren losgeklopt
  • 10 g gember fijngehakt
  • 2 eetlepels olie
  • Voor de smaakmakers:
  • 250 ml kippenbouillon of groentebouillon voor een vegetarische variant
  • 1 eetlepel rijstwijn of sherry
  • 1 theelepel sesamolie
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de buitenkant van het blok doufu af en snijd het vervolgens in plakjes van 0,5 cm dik.
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Haal de doufu eerst door de bloem en daarna door het ei.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de doufu aan beide kanten goudbruin.
  • Voeg de fijngehakte lente-ui, gember en de ingrediënten van de smaakmakers (bouillon, rijstwijn, sesamolie en zout) toe aan de pan.
  • Laat het geheel sudderen op laag vuur totdat de bouillon volledig is opgenomen, ongeveer 5 minuten.
  • Serveer de gebakken doufu warm met rijst of gestoomde groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Combineer dit gerecht met een frisse komkommersalade of gestoomde witte rijst.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Riesling past goed bij de subtiele smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst China
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch