Gebakken Feta met Linzen

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 middelgrote rode uien
  • 6 takjes tijm
  • 1 bosje munt
  • 150 g kleine donkergroene linzen
  • 2 plakken schapenmelkfeta à 100 g
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • Citroensap

Instructies

  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  • Pluk de tijmblaadjes van de takjes en hak de muntblaadjes fijn.
  • Spoel de linzen af onder stromend water en kook ze in ruim kokend water gedurende 20 minuten.
  • Laat de feta uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kom de uienringen met de tijmblaadjes en 2 eetlepels olijfolie.
  • Breng op smaak met peper.
  • Leg twee stukken aluminiumfolie van 25 x 25 cm op een bakplaat en verdeel elk daarvan in kwarten met het uienmengsel.
  • Plaats een plak feta op elk kwart folie en verdeel de rest van het uienmengsel over de feta.
  • Vouw de folie losjes dicht en bak de pakketjes gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Giet de linzen af, meng ze met de gehakte munt en 2 eetlepels olijfolie.
  • Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Verdeel het linzenmengsel over twee borden en leg de inhoud van de foliepakketjes er bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met pitabrood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch