Gebakken Feta met Linzen
Ingrediënten
- 2 middelgrote rode uien
- 6 takjes tijm
- 1 bosje munt
- 150 g kleine donkergroene linzen
- 2 plakken schapenmelkfeta à 100 g
- 4 eetlepels olijfolie
- Versgemalen peper
- Zout
- Citroensap
Instructies
- Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
- Pluk de tijmblaadjes van de takjes en hak de muntblaadjes fijn.
- Spoel de linzen af onder stromend water en kook ze in ruim kokend water gedurende 20 minuten.
- Laat de feta uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een kom de uienringen met de tijmblaadjes en 2 eetlepels olijfolie.
- Breng op smaak met peper.
- Leg twee stukken aluminiumfolie van 25 x 25 cm op een bakplaat en verdeel elk daarvan in kwarten met het uienmengsel.
- Plaats een plak feta op elk kwart folie en verdeel de rest van het uienmengsel over de feta.
- Vouw de folie losjes dicht en bak de pakketjes gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Giet de linzen af, meng ze met de gehakte munt en 2 eetlepels olijfolie.
- Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Verdeel het linzenmengsel over twee borden en leg de inhoud van de foliepakketjes er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met pitabrood