Gebakken Forelfilet met Citroen & Peterselie

Porties: 4
inclusief 30 minuten marineren 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • Sap van 2 citroenen
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 800 g forelfilet met vel
  • 2 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
  • 2 eetlepels plantaardige olie plus extra voor het invetten
  • Partjes citroen voor het serveren

Instructies

  • Meng in een kom de helft van de peterselie met het citroensap, de gehakte knoflook, zout en peper.
  • Leg de forelfilets erin en marineer ongeveer 30 minuten.
  • Bestuif elke filet met bloem.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met een licht ingevet vel bakpapier en leg de filets erin.
  • Schenk de helft van de olie in de airfryer en stel deze in op 200 °C en de timer op 5 minuten.
  • Keer de filets na 5 minuten om, schenk de overgebleven olie erover en stel de timer in op nog 4 minuten.
  • Garneer de gebakken vis met de overgebleven gehakte peterselie en serveer met de partjes citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de delicate smaak van de forel en de frisse citroen.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 40 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Lactosevrij / Suikervrij / Zout arm