Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
- Sap van 2 citroenen
- 2 teentjes knoflook gehakt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 800 g forelfilet met vel
- 2 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
- 2 eetlepels plantaardige olie plus extra voor het invetten
- Partjes citroen voor het serveren
Instructies
- Meng in een kom de helft van de peterselie met het citroensap, de gehakte knoflook, zout en peper.
- Leg de forelfilets erin en marineer ongeveer 30 minuten.
- Bestuif elke filet met bloem.
- Bekleed het mandje van de airfryer met een licht ingevet vel bakpapier en leg de filets erin.
- Schenk de helft van de olie in de airfryer en stel deze in op 200 °C en de timer op 5 minuten.
- Keer de filets na 5 minuten om, schenk de overgebleven olie erover en stel de timer in op nog 4 minuten.
- Garneer de gebakken vis met de overgebleven gehakte peterselie en serveer met de partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de delicate smaak van de forel en de frisse citroen.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 40 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 mg