Gebakken geep met sambuca

Gebakken geep met sambuca

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 Kleine gepen of sardientjes
  • Tarwebloem om te bestuiven
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels sambuca
  • Verse gemalen zwarte peper
  • 60 gr. Boter
  • Schijfjes citroen

Instructies

  • Snijd de koppen van de vissen.
  • Snijd ze over de lengte open, vouw ze open en druk ze plat.
  • Leg de schubben naar boven, druk langs de graat en trek deze eruit.
  • Was de vissen en laat ze uitlekken.
  • Bestuif de vis lichtjes met bloem.
  • Meng het geklopte ei, peterselie, Parmezaanse kaas, sambuca en peper.
  • Wentel de vis door dit mengsel.
  • Verhit boter in een koekenpan en leg een paar vissen naast elkaar.
  • Bak ze aan beide kanten gedurende 1 minuut of tot ze lichtbruin zijn.
  • Laat de gebakken vissen uitlekken op keukenpapier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Italië