Gebakken Groene Salade met Teriyaki Zalm

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet
  • 50 g zeekraal
  • 50 g zeeaster
  • 50 g peultjes
  • 50 g sugar snaps
  • 1 bosje basilicum
  • 1 rawit pepertje
  • 200 ml teriyaki saus
  • Peper en zout
  • 3 teentjes knoflook

Instructies

  • Marineer de zalm in de teriyaki saus met het rawit pepertje.
  • Was de groenten grondig.
  • Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een wok.
  • Roerbak de groenten op hoog vuur en breng op smaak met peper, zout en knoflook.
  • Verdeel de groenten over 4 borden.
  • Bak de zalmfilet kort in dezelfde wok.
  • Verdeel de gebakken zalm over de 4 borden.
  • Garneer met mooie basilicumblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Probeer in plaats van zalm ook eens ossenhaas.
De bereidingswijze blijft hetzelfde.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm