Gebakken Haringen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 theelepel tomatenpuree
  • ½ theelepel mosterd
  • ½ theelepel bruine suiker
  • Enkele druppels Worcestersaus
  • Snufje cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 kleine panharingen
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel olie
  • 15 g boter
  • Enkele schijfjes citroen voor garnering
  • slablaadjes voor garnering

Instructies

  • Verwarm een bruineerschaal gedurende 8 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
  • Meng ondertussen tomatenpuree, mosterd, suiker, Worcestersaus, cayennepeper,
  • zout en peper naar smaak.
  • Bestrijk de visfilets dun met dit mengsel en rol ze vervolgens door de havermout.
  • Voeg de olie toe aan de voorverwarmde bruineerschaal en verdeel deze gelijkmatig
  • over het oppervlak.
  • Leg de haringen met het vel naar beneden in de schaal en magnetron gedurende 1 1/2 minuut op de hoogste stand.
  • Draai de visfilets om en magnetron nog eens 2 minuten.
  • Garneer met schijfjes citroen en slablaadjes voor een smaakvolle presentatie!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Schotland