Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 g hondshaaifilet
- jonge spinazie
- 250 g tuinbonen
- middeldikke duinasperges heeft een typische zilte smaak
- een scheut melk
Voor de dressing:
- 2 eetlepel(s) notenolie
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
- een weinig mosterd
- zout en zwarte peper
Voor de garnituur:
- 150 g lamsoortjes ook zeespinazie genoemd
Instructies
- Tuinbonen zijn de zaden van een grote viltachtige peul.
- Duw de zaden uit de tuinboon.
- Kook de bonen ca. 15 minuten.
- Voeg aan het kookwater een scheut melk toe.
- De bonen blijven dan mooi blank.
- Maak de spinazie schoon.
- Stoof de tuinbonen en de spinazie kort aan in wat boter.
- Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden.
- Snijd de stengels in stukken van ong. 3 cm en laat deze in de wok in wat olie beetgaar bakken.
- De hondshaai per portie in bloem wikkelen, aankleuren en een 10-tal minuten laten garen in de oven op 180°C.
- De dressing klaarmaken door de aangegeven ingrediënten samen te voegen.
- Presentatie
- Spinazie, tuinbonen en asperges met de helft van de dressing mengen en dresseren op het bord samen met de lamsoortjes.
- Daarbovenop de hondshaai plaatsen.
- De overgebleven dressing rond het geheel sprenkelen en afwerken met wat groene kruiden.