Gebakken kabeljauw in groene saus
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 300 g doperwten extra fijn diepvries
- ½ kruidenbouillonblokje
- 1 teentje knoflook
- 1 dl droge witte wijn Montestell
- 4 stukken kabeljauwfilet a 150 g
- zout en versgemalen peper
- 2 ½ eetlepel bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels roomboter
- 3 takjes peterselie
Instructies
Voorbereiden
- Doperwten in 1 uur laten ontdooien.
- 2 dl water aan de kook brengen en bouillonblokje erin oplossen.
- Knoflook pellen en in stukjes snijden.
- In keukenmachine 2/3 deel van doperwten, knoflook, kruidenbouillon en wijn tot een gladde saus pureren.
Bereiden
- Kabeljauwfilets droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper.
- Vis door bloem wentelen.
- In koekenpan met antiaanbaklaag olie en 1 eetlepel boter verhitten.
- Kabeljauw in 6 à 7 minuten gaar en licht goudbruin bakken.
- Intussen doperwtensaus op laag vuur verwarmen.
- Rest van doperwten erdoor roeren en in 2 minuten gaar koken.
- 1 eetlepel boter door saus roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Vis over vier borden verdelen.
- Saus erover scheppen en garneren met peterselie.
- Rest van saus erbij serveren.
- Lekker met gebakken aardappels en (wortel)salade.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 33 g | Vet: 12 g