Gebakken Kabeljauw met Rode Ui, Champignons en Rode-Wijnsaus
Ingrediënten
- 4 medaillons van kabeljauwfilet ongeveer 150 g elk
- 50 g boter
- 300 g rode uien
- 12 grote witte champignons kleine boleten kunnen ook
- Olijfolie
- 1 laurierblad
- 1 takje verse rozemarijn
- Zout en peper
Voor de saus:
- 60 g sjalotten
- 60 g ongezouten boter
- 1,5 dl gevogeltebouillon
- 1,5 dl rode wijn
Instructies
Saus:
- Snipper de sjalotten en fruit ze in boter.
- Voeg rode wijn en gevogeltebouillon toe en laat het geheel koken tot de gewenste dikte.
- Kruid de saus met peper en zout.
Hoofdgerecht:
- Snijd de rode uien in ringen en bak ze in olijfolie tot ze glazig zijn.
- Bak de medaillons van kabeljauw aan beide kanten in een anti-aanbakpan tot ze een goudbruine kleur hebben.
- Kruid met zout en peper.
- Gaar de vis nog even in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Was de champignons en bak ze met laurier en rozemarijn in olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Plaats vier vormen op vier borden en vul elke vorm met een laagje rode ui.
- Leg de gebakken kabeljauw op het bedje van ui en schik de champignons erbovenop.
- Verwarm de rode-wijnsaus, haal het van het vuur en klop het op met klontjes koude boter.
- Verwijder voorzichtig de vormen en decoreer met een blaadje laurier.
- Trek streepjes rode-wijnsaus op de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke gebakken kabeljauw met rode ui, champignons en rode-wijnsaus uit België!