Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Gebakken Kabeljauw met Rode Ui, Champignons en Rode-Wijnsaus-Receptenplein.nl

Gebakken Kabeljauw met Rode Ui, Champignons en Rode-Wijnsaus

Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 medaillons van kabeljauwfilet ongeveer 150 g elk
  • 50 g boter
  • 300 g rode uien
  • 12 grote witte champignons kleine boleten kunnen ook
  • Olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Zout en peper

Voor de saus:

  • 60 g sjalotten
  • 60 g ongezouten boter
  • 1,5 dl gevogeltebouillon
  • 1,5 dl rode wijn

Instructies

Saus:

  • Snipper de sjalotten en fruit ze in boter.
  • Voeg rode wijn en gevogeltebouillon toe en laat het geheel koken tot de gewenste dikte.
  • Kruid de saus met peper en zout.

Hoofdgerecht:

  • Snijd de rode uien in ringen en bak ze in olijfolie tot ze glazig zijn.
  • Bak de medaillons van kabeljauw aan beide kanten in een anti-aanbakpan tot ze een goudbruine kleur hebben.
  • Kruid met zout en peper.
  • Gaar de vis nog even in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Was de champignons en bak ze met laurier en rozemarijn in olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Plaats vier vormen op vier borden en vul elke vorm met een laagje rode ui.
  • Leg de gebakken kabeljauw op het bedje van ui en schik de champignons erbovenop.
  • Verwarm de rode-wijnsaus, haal het van het vuur en klop het op met klontjes koude boter.
  • Verwijder voorzichtig de vormen en decoreer met een blaadje laurier.
  • Trek streepjes rode-wijnsaus op de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke gebakken kabeljauw met rode ui, champignons en rode-wijnsaus uit België!

Wijnadvies:

Een Belgische Pinot Noir of een lichte Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Saus / Vis