Gebakken kabeljauwfilet met knoflookyoghurt

Gebakken kabeljauwfilet met knoflookyoghurt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • dl volle yoghurt
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 augurken fijngehakt
  • 5 eetlepel(s) Italiaanse kruiden geknipt
  • ½ citroen uitgeperst
  • 4 stukken Queens Ocean kabeljauwfilet à ± 125 g diepvries, zak à 750 g, ontdooid
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 2 ei losgeklopt
  • 40 g paneermeel
  • 4 eetlepel(s) vloeibare bakboter

Instructies

  • Klop een sausje van de yoghurt, mayonaise, knoflook, augurken, kruiden en peper en zout naar smaak.
  • Dep de vis met keukenpapier droog en druppel er het citroensap over.
  • Laat de vis 15 minuten liggen.
  • Meng de bloem met peper en zout in een diep bord, doe het ei in een tweede bord en strooi het paneermeel in een ander diep bord.
  • Dep de vis nogmaals droog en wentel de stukken door het bloemmengsel, vervolgens door het ei en druk ze in het paneermeel.
  • Verhit de Bak & Braad in een koekenpan en bak de vis in ± 10 minuten lichtbruin en gaar.
  • Serveer de vis met het sausje.
  • Lekker met frietjes en gegrilde tomaten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Timara Chardonnay Semillon
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis