Gebakken kabeljauwfilet met knoflookyoghurt
Equipment
Ingrediënten
- 1½ dl volle yoghurt
- peper
- zout
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 augurken fijngehakt
- 5 eetlepel(s) Italiaanse kruiden geknipt
- ½ citroen uitgeperst
- 4 stukken Queens Ocean kabeljauwfilet à ± 125 g diepvries, zak à 750 g, ontdooid
- 3 eetlepel(s) bloem
- 2 ei losgeklopt
- 40 g paneermeel
- 4 eetlepel(s) vloeibare bakboter
Instructies
- Klop een sausje van de yoghurt, mayonaise, knoflook, augurken, kruiden en peper en zout naar smaak.
- Dep de vis met keukenpapier droog en druppel er het citroensap over.
- Laat de vis 15 minuten liggen.
- Meng de bloem met peper en zout in een diep bord, doe het ei in een tweede bord en strooi het paneermeel in een ander diep bord.
- Dep de vis nogmaals droog en wentel de stukken door het bloemmengsel, vervolgens door het ei en druk ze in het paneermeel.
- Verhit de Bak & Braad in een koekenpan en bak de vis in ± 10 minuten lichtbruin en gaar.
- Serveer de vis met het sausje.
- Lekker met frietjes en gegrilde tomaten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Timara Chardonnay Semillon