Gebakken Kipfilet met Olijven en Verse Koriander

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 kipfilet
  • ½ zak minikrieltjes 450 g
  • 1 blik groene citroenolijven of 200 g groene olijven
  • ½ zakje verse koriander 15 g
  • 1 zak sidesalad ijsbergsla met paprika en bieslook 185 g

Instructies

  • Verhit in een koekenpan de helft van de boter.
  • Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak deze gedurende 10 minuten, halverwege het keren, tot ze gaar is.
  • Verhit in een andere pan de resterende boter en bak hierin de krieltjes gedurende 8 minuten tot ze gaar zijn.
  • Giet de olijven af en laat ze de laatste minuut met de kipfilet meewarmen.
  • Scheur de koriander grof.
  • Schep de kipfilet met olijven en krieltjes op een bord.
  • Serveer de salade apart en bestrooi het gerecht met verse koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht vanwege de subtiele smaken van de kip, olijven en koriander.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 40 g | Zout: 2 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij