Gebakken Paddenstoelen met Kruiden en Citroentwist
Geniet van deze gebakken paddenstoelen met frisse kruiden en een vleugje citroen. Een eenvoudig, smaakvol bijgerecht dat perfect past bij diverse maaltijden!
Equipment
- Braadpan of wok
- scherp mes
Ingrediënten
- 250 g paddenstoelen naar keuze bijvoorbeeld oesterzwammen, shiitake, champignons, cantharellen
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- ¼ theelepel tijm
- ¼ theelepel oregano
- 1 eetlepel citroensap
- Zout naar smaak
- 1 theelepel 4-Seizoenen peper
- 1 eetlepel bieslook
Instructies
- Maak de paddenstoelen schoon.
- Laat kleine paddenstoelen heel en snijd grotere exemplaren in stukken.
- Pel het sjalotje en snijd het fijn.
- Verhit de olie in een braadpan of wok op middelhoog vuur.
- Bak het sjalotje lichtbruin in de hete olie.
- Voeg de paddenstoelen, tijm en oregano toe.
- Bak al omscheppend ongeveer 3 minuten, totdat ze net gaar zijn en het vocht grotendeels is verdampt.
- Breng de gebakken paddenstoelen op smaak met citroensap, zout en een draai van de 4-Seizoenen peper.
- Roer de bieslook er op het laatst doorheen.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk als bijgerecht bij een biefstuk, risotto of als topping op een geroosterde boterham met roomkaas.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g