Gebakken Pangsit met Varkensgehakt en Garnalen
Deze gefrituurde pangsit is een heerlijk krokant chinees hapje met een hartige vulling van varkensgehakt en garnalen. Het is een perfect pangsit recept voor een borrel of als smaakvol voorgerecht.
Equipment
- Frituurpan of pan met dikke bodem
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Vermaal de garnalen en meng ze met het varkensgehakt, de fijngehakte knoflook, fijngesneden prei en selderij.
- Klop het ei los en meng het door de massa.
- Breng het geheel op smaak met peper, zout en ve-tsin.
- Maak kleine balletjes van het mengsel en leg op elk pangsitvel een balletje.
- Rol het balletje vanuit een hoek van het vel tot net over de helft.
- Vouw daarna de buitenste hoeken naar achteren en plak de randen met een beetje water dicht.
- Verhit de olie in een frituurpan of een pan met dikke bodem tot deze goed heet is.
- Bak de pangsit daarin goudbruin.
Voor de gembersaus:
- Laat de suiker in een pan iets karamelliseren.
- Voeg 2 kopjes water toe en kook totdat de suiker is opgelost.
- Voeg de fijngesneden gember en de fijngehakte lomboks toe.
- Doe de tomatensaus en ketjap erbij.
- Breng op smaak met zout, peper en een scheutje azijn.
- Bind de saus met circa 1 eetlepel bloem en warm de saus nog even door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Deze gembersaus past erg goed bij zowel pangsit als loempia. Serveer de pangsit warm en giet de saus erover of serveer de saus ernaast.Wijnadvies
Bij deze hartige en zoetpittige hapjes past een lichte, fruitige witte wijn. Denk aan een Pinot Gris of een Gewürztraminer.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 15 g