Gebakken snijbiet met spek en ui

Gebakken snijbiet met spek en ui

Een klassiek Duits bijgerecht van snijbiet met spek, ui en peterselie. Snel klaar en boordevol smaak!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Nootmuskaat naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Peterselie fijngesneden
  • Snijbietbladen gewassen
  • Spek in zeer kleine blokjes
  • Uien fijngehakt
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Bak het spek kort in een koekenpan.
  • Voeg de uien en peterselie toe en bak mee tot de uien glazig zijn.
  • Doe de snijbietbladen erbij en laat al roerend slinken.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met aardappelpuree of als groentegerecht bij een stevige braadworst.
Wijnadvies:

Combineer met een droge Riesling of een lichte Pinot Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 185 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 7 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten / Lunch / Varkensvlees
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden