Gebakken vis met peterselie

Gebakken vis met peterselie

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g visfilet
  • zout
  • peper
  • citroensap
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 25 g boter
  • 2 eetlepel(s) olie
  • peterselie

Instructies

  • Vis droog deppen en besprenkelen met de helft van de citroensap; op een bord leggen en ± 5 minuten laten intrekken.
  • Droog deppen.
  • Bloem over bord verdelen, vis peperen en zouten en aan beide zijden in de bloem wentelen.
  • Licht aandrukken en overtollige bloem eraf kloppen.
  • Verhit olie en boter in koekenpan tot de belletjes verdwijnen; voorzichtig visfilets erin leggen en op hoog vuur goud bruin bakken
  • Na 3 à 5 minuten omdraaien en andere zijde goudbruin bakken.
  • Leg de vis op warme borden of een schaal en serveer de vis direct; blus de visboter af met rest citroensap en giet dit over de visfilets; garneren met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer hierbij gebakken aardappeltjes en gemengde salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis