Gebakken Witlof met Mosterd en Suiker

Gebakken Witlof met Mosterd en Suiker

Deze gebakken witlof met een vleugje mosterd en suiker biedt een heerlijke balans tussen bitter en zoet. Een eenvoudig maar smaakvol bijgerecht dat elke maaltijd compleet maakt!
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 tot 4 stronkjes witlof
  • 1 klontje boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel suiker

Instructies

  • Snijd de witlof in kleine stukjes.
  • Smelt de boter in een koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden witlof toe aan de pan en bak deze in ongeveer 5 minuten, terwijl je regelmatig omschept.
  • Zodra de witlof begint te slinken, voeg je de mosterd en suiker toe.
  • Roer alles goed door elkaar en bak nog een paar minuten totdat de witlof volledig gaar is.
  • Serveer direct als bijgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 90 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst