Gebakken Witte Vis met Romige Tahinsaus en Walnoten
Geniet van deze heerlijk gebakken witte vis in een romige tahinsaus met knapperige walnoten, een ware smaaksensatie!
Ingrediënten
- 1 scheut arachideolie
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl geraspte gember
- 100 gr walnoten
- 2 el tahin
- 3 el olijfolie
- 50 gr pijnboompitten
- 800 gr witte vis
- 1 citroen rasp ervan
- 1 ui klein gesneden
- Grof zeezout naar smaak
Instructies
- Wrijf de vis in met grof zeezout en laat deze uitlekken in een vergiet.
- Spoel de vis af, wrijf in met arachideolie en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
- Terwijl de vis in de oven staat, fruit de gesneden ui en pijnboompitten 10 minuten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Meng in een kom de tahin, citroensap, en 2 eetlepels water.
- Voeg de basilicum, geraspte gember en een snufje grof zeezout toe.
- Voeg dit tahinmengsel toe aan de gefruite uien en pijnboompitten, en laat de saus 5-10 minuten zachtjes koken.
- Haal de vis uit de oven en giet de tahinsaus eroverheen.
- Strooi de walnoten over de vis.
- Zet de vis terug in de oven en laat nog 10 minuten sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals Chardonnay of een lichte Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 2 g